Fysiotherapie

Fysiotherapie is een behandelmethode voor klachten aan je spieren, banden, gewrichten en zenuwen, ook wel je bewegingsapparaat genoemd. Tijdens je eerste afspraak vormt de fysiotherapeut een zo volledig mogelijk beeld van je klachten door je eerst te onderzoeken en vragen te stellen. Vervolgens stelt de fysiotherapeut samen met jou een behandelplan op. Dit behandelplan is maatwerk. Elk mens is anders, elke klacht is anders en elk lichaam reageert anders. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de klacht en de ernst ervan. Naast het behandelen van klachten besteden we ook veel aandacht aan het voorkomen van terugkeer van je klachten, recidieven genaamd. Een fysiotherapeutische behandeling duurt gemiddeld 25 minuten. Tijdens een fysiotherapeutische behandeling ga je samen aan de slag in de behandelkamer of oefenzaal. Naast de fysieke behandeling door de fysiotherapeut doe je oefeningen voor meer kracht, co√∂rdinatie en lenigheid. Maatwerk, helemaal toegesneden op jouw klachten en lichaam.

Mijn specialisatie als Fysiotherapeut zijn de voeten. Hierdoor kijk ik met 2 brillen naar de klacht. Als Fysiotherapeut en als Registerpodoloog A&B. Sommige fysiotherapeutische klachten kunnen voortkomen door een verkeerde stand van de voeten waardoor de fysieke belasting bijvoorbeeld in het bovenlichaam in stand wordt gehouden. Door correctie van de voetstand kunnen onder andere knie-, rug- of schouderklachten worden gereduceerd. In overleg met u doe ik de intake en onderzoek als Fysiotherapeut en Registerpodoloog. Vervolgens leg ik u een behandelplan voor en indien u akkoord gaat, worden de afspraken gepland.

Als algemeen Fysiotherapeut kunt u voor alle fysieke klachten een afspraak met mij maken.

Ik maak o.a. gebruik van echografie, shockwave, EPTE, medical taping. De praktijk bezit een goed uitgeruste trainingszaal van 80 m2 waar u onder begeleiding of zelfstandig kunt sporten.

Vraag naar de mogelijkheden via het contactformulier.